interior design firm casamanara transforms an old industrial building in new york into a modern loft - room divider wall with door

by:EBUNGE     2019-09-02
interior design firm casamanara transforms an old industrial building in new york into a modern loft  -  room divider wall with door
"We always first look for reasons that make space unique by analyzing the existing conditions.
This is achieved by turning potential problems into opportunities.
We changed the project from standard or expected to a place where some surprises were hidden, "said a man named Piero Manera.
Half of the Italians
The Born design duo, known as Casamanara, who, along with his sister Debla, formed his own interior design and construction company in Monaco in 2010 and owned 20 between them
End of residential sector. The 2,300-
Their imagined square-foot loft on West Broadway in New York City must be full of surprises: rooms are on different levels, mostly hidden, light sources are placed in unexpected places, three large sliding partitions separate the longitudinal spaces, so homeowners may decide whether they want to expand or reduce the sense of space depending on how much they want the guests to see.
A former button factory built in the early 20 th century, then a performance space for dancers, this is the sixth
Before Piero can even begin drawing the interior partitions and determining the details and decoration of the building, the floor of the Soho loft must be stripped off to bare bones.
While considering the local fire regulations, he exposed some of the concealed wooden beams and stripped the plaster from the original brick wall, sandblasted it, and then created a new window opening
The advantage of this property is that there are three exposures: The bedroom is East, the main living area is south, and the kitchen is West.
Piero recalled, "in this project, after dismantling all the existing interiors, I sat in the empty space for a few hours and imagined how the clues of everyday life would unfold, looking at the way natural light enters the space at different times, where do you want to sit, have a cup of coffee, be ready to greet guests, where the storage room should be, what needs to be seen, what must be hidden, what will eventually be found, where new windows need to be placed, etc.
"The elevator has a loft on each floor, directly into the living space of the city center and the Liberty Tower. After 1.
5 years of work, designed for the growing family and its ever-changing, contradictory needs and desires-it has to host large parties and comfortable parties-the layout is open, uninterrupted space from one end of the attic to the other, while maintaining intimacy, guests and children can interact even if they save their space.
This is achieved by opening three new windows along the lot line of the property (
This is a challenge because it is located in a land area that must comply with strict building rules)
And use natural light to help map out private spaces, which mimic the rules of Japanese residential buildings, where circulation goes from light to shadow, from public to private.
"Design and space planning are usually done by in-
"Between the rooms you don't necessarily have to stay in, but only after-what we call the connection between public and private," Piero noted . ".
"In this case, it is clear that as our clients use this space as a second residence and want to be able to entertain and feel private when needed, corridors must be moved from dark areas without natural light to the main stage where natural light can serve as a guide.
In this way, from one end of the space to the other (
100 feet long 25 feet wide)
People can see the whole space and have a feeling about it.
"According to the current usage, this long spine is divided into several parts, the most intimate part of which-the master bedroom-is located at the end of the space and is invisible even if all the doors are open.
Then there is the children's room-the second intimate space-but when there is no child there, just slide a large, complete space and it can be seen from the other end of the corridor --
A door to a wall.
A third less intimate space was placed near the living area with a set of wood and glass sliding doors.
Finally, an important element-Custom
Designed cabinets are building components and room partitions fixed in the space, adding a background to show the artwork at the end of the living space, which contains easy access to the sliding art storage space, separate the TV area from the hidden walkway, enter the dressing room and place the raised office behind a short wall, both hidden.
The idea is to suggest the existence of other spaces to complement the main living area without being obvious.
In fact, the owner of the apartment is Debla and her British artist photographer husband Damion Berger.
Piero and de la have completed the same loft space (three-
Bedroom and threeBathroom layout)
Two years ago, but on the floor below.
In this case, Debla and Damion are very involved in the design process and all the choices that need to be made, and Debla has also worked together on decoration and finishes.
Manaras always works hand in hand with their customers and integrates them as part of the design team, even asking them for lists or pictures of things they like and hate, this may be related to color, shape, atmosphere, proportions, and childhood memories to really understand the tastes of customers.
Piero commented: "Through intensive interviews with our customers on-site and off-site, we were able to tell a story and get some little details and ideas that would make this
At the end of each project, they always ask the customer to "move in" and see what works, what is not, and what can be improved.
Piero recalled, "I tried all the rooms, slept on all the beds, took a shower in all the bathrooms, and even cooked there.
I love the way it goes from public to private and feel good in both areas.
I have a preference for office space, which is tailored for the husband and is actually a control deck for the entire "ship"-while also being cautious.
"The overall color scheme for the attic is soft and has some color.
Manaras limits the number of materials and finishes to retain a common language that uses a strong wooden finish more as a building decoration than a strict decorative element to complement the original
The existing pine flooring throughout the attic is reused and bleached to give a more modern feel, while a new Siberian oak flooring is installed in the guest and master suites with white oil andAll the custom-
The wood furniture designed is made of oak and dark brown (wenge)
With an open grain and a low gloss finish, it gives a sense of sensibility.
The walls of the living room are completed with Marmorino type plaster applied by artist Giulia Leoni, while the bedroom and dressing room use timid Beasties wallpaper.
Since the attic is an open area where people are free to move around, a special requirement is to be able to see the TV from any corner of the main space as a focus.
Therefore, the TV can be moved from more than 30 terminals
Walk to another space and rotate 180 degrees so it can follow guests from the dedicated TV area to the dining room and adjacent kitchen, sliding along the embedded track system.
Modern furniture matches vintage and custom furniture designed by Piero, just like furniture built in
In the vanity of the bedroom and window seat, it is also used as a storage for the radiator cover and dining area.
The beds were made by Mike Baladi of New York City's Infinity upholstery, who also had all the wall upholstery, curtains and window treatments are made by Eric Persichi in France with wood and fabric, some elements like bedside tables are made by Fratelli Boffi, and Manaras has been working with them for more than 20 years.
In the restaurant, an eggplant wall facing a red brick wall decorated with Tierney Gearon and Damion's artwork sets the tone and comes with a piece by Charlotte Perry
Hidden directly behind customization
The bookcase is L. Kitchen shape (
Perfect for watching the sunset)
Featured are custom made islands and bars, Canyon red marble countertops, Italian B & B breakfast stools, Varenna cabinets, steel sinks for Scholtes, kitchen appliances for Gaggenau and Miele
At the other end of the space is the lounge, there is-of-a-
The angle sofa decorated with the Aviva Stanoff mat and the Mirror of 1970s-
Paul Evans's polished coffee table, an unlimited table sitting on the Cigierre carpet.
From here, the corridor leads to a flush door, hidden by half
The round shower covered with black penny tiles was interrupted by a hublot from an old-fashioned boat, which brought air and light to the space.
The design of the children's room is aligned from beginning to end, just like on a boat with storage and closets hanging on it.
The most intimate, peaceful and "dark" space at the end of the corridor is the master suite, starting with the dressing area, one can decide to turn left onto the bathroom, separated by wood and glass sliding doors, or directly to the bedroom, two windows allow light to enter from the east.
Custom message
Chat Online 编辑模式下无法使用
Chat Online inputting...